GoodSync 10.9.28

GoodSync е много полезен инструмент, който служи за синхронизация на данни между персонален компютър, преносим компютър, карта памет, USB носител и т.н. Интерфейсът е максимално опростен, а синхронизацията е двупосочна, просто избирате директориите, а програмата ще ги анализира и синхронизира. Скоростта на работа е много висока. GoodSync предлага автоматично синхронизиране и архивни копия на файлове, […] Материалът GoodSync 10.9.28 е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

26.03.2019

Watch GT Active и Elegant: два нови смарт часовника на Huawei

Huawei представи два нови модела смарт часовници Watch GT — Active Edition и Elegant Edition. Китайската компания заяви, че новите смартфони, в зависимост от модела, работят над една седмица с едно зареждане. Watch GT Active се базира на корпуса на предишния модел смарт часовник със съвсем малки разлики в конструкцията. Huawei обяви, че автономната работа […] Материалът Watch GT Active и Elegant: два нови смарт часовника на Huawei е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

26.03.2019

Процесорите на AMD стават все по-популярни на европейския пазар

Холандското уеб издание Tweakers съобщи, че в страните на Бенелюкс (икономически съюз на държавите Белгия, Нидерландия и Люксембург), продажбите на процесорите AMD Ryzen демонстрират стабилен ръст и се приближава до продажбите на Intel. Според статистиките на най-голямата търговска площадка Azerty, за първото тримесечие на тази година AMD се е изравнила по продажби с Intel. През […] Материалът Процесорите на AMD стават все по-популярни на европейския пазар е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

26.03.2019

Tribler 7.3.0 Beta 1 / 7.2.2 Final

Tribler е BitTorrent-клиент с децентрализирана структура, за работата на който не е необходим централен сървър и традиционни торент-тракери. В последната версия на Tribler е възможно трафикът да преминава през анонимизиращата мрежа Tor. Tribler е написан на програмния език Python и се поддържа от няколко европейски университета. Основни възможности на Tribler: работа чрез собствен анонимен протокол, […] Материалът Tribler 7.3.0 Beta 1 / 7.2.2 Final е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

26.03.2019

Европарламентът одобри спорната директивата за авторското право

Евродепутатите одобриха спорната директива за авторското право с 348 гласа „за“ и 274 „против“ и 36 „въздържал се“. Предложението да се гласува за поправки в текста бе отхвърлено с едва пет гласа разлика, съобщава dnevnik.bg. Нейният чл. 11 задължава сайтовете да плащат на медиите, за да цитират каквото и да е освен „отделни думи или […] Материалът Европарламентът одобри спорната директивата за авторското право е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

26.03.2019

Вечерни новини: Нова оставка заради "Апартаментгейт", Apple влиза в стрийминг услугите

Апартаментите, с които политици и висши чиновници са се сдобили на под пазарни цени, продължава да бъде топ темата в държавата. Не само защото скандалът се разраства и всеки ден се появяват оставки и нови имена в списъка, но и защото много от фактите и обстоятелствата около законността и моралните измерения за тези сделки остават неясни. С особена сила стои въпросът каква точно отговорност ще поеме Цветан Цветанов, който в момента има твърде важни функции както в парламента, така и в партията....още »

26.03.2019

Как пропадна източноевропейският заговор срещу пакета "Мобилност"

Лека тактическа измама. Това опитаха в понеделник евродепутатите от новите страни - членки на ЕС, които искат да спрат приемането на новите правила за пътния товарен транспорт, целящи най-общо да направят фирмите от Източна Европа по-малко конкурентни на западния пазар. Стратегическата задача беше да се отложи гласуването на пакета "Мобилност". Това беше и посланието, което през последните месеци формулираха и управляващите в България, и основната част от българските евродепутати - че...още »

26.03.2019

Шведската верига за дрехи и екипировка Fjällräven стъпва в България

Шведската компания Fjällräven ("Фиелревен"), която е специализирана в производството и търговията на дрехи и екипировка за дейности на открито, навлиза на българския пазар. Първият магазин на марката предстои да бъде открит в София в края на седмицата в партньорство с българската "Ски шарки", като целта е в средносрочен план магазинната мрежа да бъде разширена в столицата и евентуално в Пловдив и Варна.Нов магазинПървият магазин на шведския производител ще бъде в...още »

26.03.2019

4+1 | Да си купиш къща в Амстердам, как Интернетът на нещата може да диагностицира диабет и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕДа си купиш къща в АмстердамНова разпоредба на общината на Амстердам ще забрани отдаването под наем на нови къщи. Градът се бори с недостиг на жилища, като решението е да се направи живеенето в нови жилища задължително. Сегашната практика да се купуват апартаменти или цели сгради с цел отдаване под наем, през AirBnB например, ще стане незаконна. Прочетете повече тук.Как IoT помага при откриването на диабетЯпония има най-застаряващото население...още »

26.03.2019