Monkey’s Audio 4.68

Monkey’s Audio е бърз и лесен начин да компресирате музика. За разлика от традиционните методи на компресиране като mp3, ogg или lqt, които трайно развалят качеството на аудио файловете, за да спестят място, Monkey’s Audio прави перфектни бит по бит копия на музиката ви. Това означава, че тя винаги звучи добре, компресирания вариант е напълно […] Материалът Monkey’s Audio 4.68 е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

24.04.2019

PaperScan 3.0.84

PaperScan е мощно средство за оптично разпознаване на текст от сканиран документ. PaperScan е офис инструмент за сканиране на документи. Това приложение ви предоставя възможности за сканиране с участието на усъвършенствани инструменти за последваща обработка. Програмата притежава интуитивен интерфейс и набор от инструменти за редактиране на изображения. Докато други подобни приложения са посветени на определен тип […] Материалът PaperScan 3.0.84 е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

24.04.2019

McAfee Stinger 12.1.0.3124

McAfee Avert Stinger е самостоятелна програма за откриване и премахване на вируси. Използва се технологията за сканиране на McAfee, включваща сканиране на процесите, дигитално подписаните DAT файлове, boot секторите. Продуктът открива и премахва повечето от по-известните вируси и троянци. McAfee AVERT Stinger позволява на потребителите да открият и премахнат специфични вируси. Програмата има изчистен и […] Материалът McAfee Stinger 12.1.0.3124 е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

24.04.2019

Китайският лунен роувър Юйту-2 изпрати нови снимки на обратната страна на Луната

Екипът на китайската лунна мисия Чанъе-4 публикува редица нови снимки на повърхността на обратната страна на Луната, направени от лунния роувър Юйту-2 по време на третия лунен ден. В момента апаратурата е в състояние на хибернация, която ще продължи до 28 април, когато ще приключи четвъртата лунна нощ. Още в началото роувърът измина 178,9 метра […] Материалът Китайският лунен роувър Юйту-2 изпрати нови снимки на обратната страна на Луната е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

24.04.2019

HyperSnap 8.16.11 Final

HyperSnap-DX е програма с която можете да сваляте, както графични елементи от интерфейса на Windows, така и произволни правоъгълни участъци, като ги превръщате във файлове с графичен формат. Освен това разполага и с други елементарни средства за обработка и създаване на графика. HyperSnap-DX е чудесна и многофункционална програма за улавяне на Вашия работен плот и/или […] Материалът HyperSnap 8.16.11 Final е публикуван за пръв път на kaldata.com. още »

24.04.2019

Публичната продан на къщата на Баневи е отложена за края на май

Публичната продан на къщата на Николай и Евгения Баневи в столичния квартал "Бояна", която беше насрочена за вторник, се отлага с месец. Това става ясно от нова обява в Регистъра на публичните продажби на съдебни изпълнители. Оферти ще се подават от 30 април до 30 май като продажбата е насрочена за 31 май.Стартовата цена остава без промяна – 5.788 млн. лева без ДДС. От обявлението става ясно, че в течение на времето върху имота има редица наложени и отменени забрани, като пет от...още »

24.04.2019

Вечерни новини: Кошлуков пое БНТ, ясни са номерата на партиите за евроизборите

Кадровите рокади в изпълнителната власт след "Апартаментгейт" за пореден път показаха колко некомфортно е окъсяла кадровата скамейка на управляващите. Поне две истории от днес сочат, че тенденцията засяга не само изпълнителната власт. В сряда стана ясно, че неуспелият скандален кандидат за генерален директор на БНТ и настоящ програмен директор Емил Кошлуков все пак ще оглави обществената телевизия след оставката на Каменаров - макар и само временно, за 3 месеца. Оказа се, че той бил...още »

24.04.2019

Управляващите премахват безсмислени задължения по закона за мръсните пари

Точно година след обнародването на новия Закон за мерките срещу изпирането на пари на 27 март 2018 г. парламентът спешно се втурна да го променя за четвърти път - от страх, че ангажиментите, които създаде за един куп институции, организации и лица, отново ще задръстят ДАНС и ще предизвикат публичен скандал, както това се случи през февруари. Във вторник четирима депутати от ГЕРБ начело с председателя на вътрешната комисия Пламен Нунев и председателката на парламентарната бюджетна комисия Менда...още »

24.04.2019

4+1 | Как заживяхме в ерата на избраните деспоти, за милениълите, които четат повече от вас, и още

ЧЕТИРИ ЗА ЧЕТЕНЕЕрата на избрания деспот е тукЖивеем в ерата на избраните харизматични популисти - на които им се иска да можеха да управляват като деспоти. Подобни фигури не са изненадващи в държави като Русия или Венецуела, но все по-често се появяват в установени демокрации. Доналд Тръмп в САЩ или Матео Салвини в Италия са директни примери за тази тенденция. Прочетете повече във FT. (Текстът може да е защитен с paywall.)Четат ли милениълите повечеСпоред...още »

24.04.2019